CAN I HELP YOU?

Name:
Email Address:
Contact Number
LOCATION
Occupation
How Can I Help You? LOSE WEIGHT
GAIN WEIGHT
IMPROVE HEALTH
IMPROVE ENERGY
IMPROVE SKIN
EARN EXTRA INCOME
PERSONAL DEVELOPMENT


Create a web form here

Saturday, 21 April 2012

why HERBALIFE?

Ayat2 yg biasa kita dengar ;)

" herbalife? Mahal la. Tak da duit. Aku puasa je la."
-puasa tapi buka puasa makan nasi lemak ayam + air jagung. Malam makan ice cream mcD pulak.*tepuk dahi*

" takut la nak try herbalife. Takut de side effect "
-side effect gemok ; sakit lutut, sakit jantung, kencing manis, kanser.. Tak takut pulak!

" aku ni tak leh control makan la, kalau makan herbalife pon tak jadi jugak sebab aku kuat makan"
-habis tu kau sorg la kuat makan? Orang lain lagi gemuk dari kau pon boleh kurus dgn herbalife. Takkan dia x kuat makan?

"aku nak beli herbalife tapi tak cukup duit lagi.Nanti la aku kumpul duit dulu "
 -bagus la kalau betul2 kumpul duit tp kalau duit tak kumpul tapi lemak yg terkumpul? Camne tu??

" eee mahalnya! Nanti la de duit taktau nak buat apa baru beli herbalife. Buat atkins je la dlu"
- sampai bila boleh bertahan tak makan nasi? Bukan senang nk makan protein je.

Haaa ayat2 kat atas adalah respon orang yg biasa kita dgr tentang herbalife. Ayat last sekali tu ayat aku sendiri before aku makan herbalife. 1minggu je aku bertahan dgn atkins. Turun 2kg tapi lepas tu naik balik 1kg sebab aku gian makan nasi. Kehkehkehh.. Dah nama pon org malaysia, jgn berangan la nak puasa dari nasi tu. sekejap boleh la.

Aku makan herbalife sebulan sebelum bertunang. Masa tu memang dh terdesak sgt nak lose weight sbab dah rasa diri comel sgt. Kalau jalan2 kat shopping mall, lalu kat cermin besar rasa cam ngeri je tgk reflection diri sendiri. Dah Pakai baju hitam pon still nampak gemuk lagi. Argghhhhh stress!!!!!!Akhirnya aku pun keluarkan duit ASB utk beli herbalife. Tak pelah nak kurus ni pon kira Pelaburan utk kawen jugak *sedapkan hati*

Bulan pertama makan herbalife aku turun 2kg. 2kg je sebab curi2 makan. Dush!! Aku makan on off sbab aku miskin tak mampu beli set 3bulan sekali gus. Sobs sobs sobs. Tapi Lepas 3 bulan total lost aku 4kg. Ye 4kg je, even korang nampak aku macam dh lost banyak aku tak kan tipu aku turun lebih dari 4kg. Tak baik tipu, Allah tahu! Kalau ikut BMI 60kg tu dah ideal dah dgn ketinggian aku. Tp sebab nak nampak lebih langsing dan anggun ala2 scha al-yahya aku nak turun lg sampai 57kg. Atleast!

Walaupun aku turun sikit tapi memang banyak perubahan aku rasa. Syukur Alhamdulillah!

1- peha dah shapping. Dah kurang mencium antara satu sama lain. Kekekeke.*dulu peha aku satu geng ngan peha farah fauzana T_T*


2- perut dah kempis sket. Dah tak terseksa lagi masa duduk tahyat akhir. Lega!!


3-ketagihan fastfood McD, KFC, Dominos memang dah TAK ADA. Ajaib kan? Kalau tak, dalam sebulan atleast 2-3x wajib pegi drive thru. *selamat duiit pama*


4- rasa lebih bertenaga. No more tidur siang!


5- aku pikir 2x sebelum beli or makan makanan belemak. Bila pikir dah beratus duit spend utk herbalife, terus tak jadi beli KFC. *selamat poket aku*


6-ada orang cakap kulit aku cantik *perasan jap* Alhamdulillah semua ni pinjaman Allah. Ni maybe salah satu sebab aku minum air banyak giler! Makan herbalife kena minum air banyak banyak banyak sgt!


7-finally aku dah bejaya overcome ketagihan Nescafe 3in1. Bukan senang ni beb, nescafe ni dah macam bateri aku. Takda bateri ni x jadi kerja tp skarang aku dah jumpa bateri yg lebih selamat iaitu peach tea ;)

ni gambar aku sebelum dan selepas Herbalife..

Mac2011..sama kan dengan yang hijau belakang tu >,<



1



2



3



4



5



6



7



8



9




10




 jeng..je jeng!!!!


October 2011.. masa tunang.1st month, muka, badan dah shapping. Alhamdulillah!

 satu lagi....


 baju,sandal & tempat  yang sama tapi masa dan berat badan yg berlainan. perasan tak baju dah membesar?heheee..


Semua ni bukan terjadi dgn sekelip mata. Semua ni terjadi dgn usaha dan izin Allah jua. I would say, it wont be easy, but it will be worth it. worth every single penny. InsyaAllah.  Bila dah bejaya lose weight dgn herbalife ni, aku jadi semangat & yakin nak tolong kawan2 yg nak lose weight sebab aku dah cuba sendiri dan rasa sendiri  perubahan tu. Kalau aku yg suka makan ni boleh buat, kenapa tidak anda?

Bisnes Herbalife ni is not about money, it's about helping people lose weight. Dan aku sgt berbesar hati nak tolong orang ( yg betul2 nak di tolong) yg nak lose weight dgn herbalife. pilihan ada di tangan masing2, Renung2 dan selamat mengamalkan pemakanan sihat ;)

p/s berminat dgn herbalife? Hubungi nombor cantek ni .hehehe. 017-9772700